«1001 ніч» – чаруючий чайний купаж фото

«1001 ніч» – чаруючий чайний купаж

Змішування різних сортів чаю, а також додавання квітів, трав, ягід, фруктів дозволяє чайним гурманам постійно відкривати для себе благородний напій з іншого боку і насолоджуватися новими незвичними смаками. Приготувати чайну композицію самостійно – процес дуже захоплюючий, але вгадати з пропорціями з першого разу навряд чи вдасться. Та й знайти бажані компоненти для купажу також не завжди можливо. Адже під рукою необхідно мати запас свіжих або сушених ягід, фруктів, квіткових бутонів, пелюсток, ароматних трав.

Виробники вирішили спростити завдання любителям чаю і пропонують вже готові композиції, особливе місце серед яких займає купаж «Тисяча і одна ніч». Це унікальне поєднання зі східним мотивом, яке приховує в собі терпкість чорного і зеленого чаю, тонкий квітковий аромат, свіжість ягід.

 

Склад чайної суміші

Традиційний склад чаю «1001 ніч», якого дотримуються більшість виробників, включає:

- чорний чай;

- зелений чай;

- пелюстки волошки;

- пелюстки календули;

- ягоди.

Додатково можуть входити пелюстки чайної троянди. Саме таке поєднання наділяє напій чарівністю східної ночі, що розкривається в пахощах квітів і м'якій ягідній свіжості.

 

Користь чаю «Тисяча і одна ніч»

- Купаж чорного і зеленого чаю сам по собі складає ціле джерело корисних для організму речовин:

- танін (дубильна кислота) – поліфенол, що сприяє зміцненню серцево-судинної системи;

- теїн – різновид кофеїну, має м'який тонізуючий ефект;

- вітаміни В1, В6, С, РР;

- мікроелементи;

- антиоксиданти.

 

Цілющими властивостями володіють і натуральні пелюстки квітів, сушені шматочки ягід, що входять до складу. Такий настій здатний підвищити опірність організму інфекціям, поліпшити продуктивність головного мозку, налагодити роботу шлунково-кишкового тракту. Вживання чаю «1000 і 1 ніч» дарує розслаблення, відчуття спокою та умиротворення, що, безсумнівно, позитивно позначається на стані нервової системи.

 

Спробувати чарівну композицію з казковою назвою «1001 ніч» пропонує ТМ «Мохан». До складу купажу входить суміш добірного крупнолистового зеленого і чорного цейлонського чаю, натуральні квіти і ягоди. Готовий настій золотисто-янтарного кольору з багатим ароматом неодмінно підкорить вас з першого ковтка.