Чай з фруктами – насолода улюбленим смаком цілий рік фото

Чай з фруктами – насолода улюбленим смаком цілий рік

Змішувати чай з фруктами, ягодами, квітами, травами почали давно, як тільки виявили, що чайне листя здатне добре вбирати і утримувати різні аромати. Таким чином вдалося відкрити нові смаки і отримати безліч варіацій улюбленого напою, який приємно пити як гарячим, так і холодним у будь-яку пору року.

Виробництво чаю з фруктами і квітами

Не варто плутати чай, ароматизований натуральним і синтетичним способами. Останній не несе в собі ніякої користі, оскільки виробляється шляхом додавання в чайну сировину штучних ароматизаторів, здобутих хімічним шляхом.

У свою чергу чай з фруктами високої якості створюється виключно на основі натуральних компонентів. До складу такого купажу входять:

- чорний чи зелений чай або їх суміш;

- шматочки фруктів, ягід;

- витяжки, екстракти, натуральні олії.

Кожен сорт чаю виготовляється за певною технологією. Наприклад, популярний зелений крупнолистовий чай з жасмином отримують шляхом змішування ледь підсушеного листя чаю з квітками жасмину і витримування до повного висихання (до 3-5% вмісту вологи). Після чого квіти видаляються. Лише незначна їх частина залишається в складі суміші для краси.

Чай з фруктами виготовляється схожим способом. Для змішування зазвичай вибирають різновиди фруктів, які наділені насиченим ароматом: цитрусові, лісові ягоди, екзотичні плоди. Листя чаю висушують разом із шматочками фруктів, цедрою, зайву частину яких потім видаляють. Такий напій є абсолютно натуральним, смачним і корисним.

Улюблений же багатьма чай з бергамотом виготовляють абсолютно за іншою схемою: зі шкірки плодів бергамоту під пресом видобувається текуча масляниста рідина (олія), яка додається в чайну сировину в процесі сушіння. В результаті чай набуває освіжаючого, з легким відтінком цитруса аромату. Відомий такий сорт чаю під назвою «Ерл Грей».

Чай з фруктами та ягодами від ТМ «Мохан»

Купити натуральний ароматизований чай зі шматочками сушених фруктів, ягід за привабливими цінами пропонує наш інтернет-магазин цейлонського чаю «Мохан». Весь чай вироблений і упакований на острові Цейлон.