Такий багатогранний чай з бергамотом фото

Такий багатогранний чай з бергамотом

Чай з бергамотом – найпопулярніший сорт ароматизованих чаїв, що зачаровує своїми пряними нотками і цитрусовою свіжістю. З часів появи в Англії він увійшов у розряд класичних, і практично кожен виробник чаю включає його в асортимент продукції.

 

Що таке бергамот

Бергамот – це рослина з сімейства цитрусових, отримане шляхом схрещування помаранча та апельсина. За зовнішнім виглядом його плоди нагадують грушовидний лимон, але мають гіркий смак і не придатні до споживання. Основна цінність рослини – шкірка, квіти і листя. З них добувають бергамотову олію, яка знайшла широку область застосування:

- косметологія;

- ароматерапія;

- масажні процедури, SPA.

Використовується при розладах шлунково-кишкового тракту, захворюваннях сечостатевої, серцево-судинної, нервової систем, ЛОР-органів. Ефективна як жарознижуючий, болезаспокійливий, антисептичний засіб. При цьому, проводити лікування за допомогою бергамотової олії необхідно з обережністю, уважно дотримуючись зазначених в інструкції пропорцій. Присутнє обмеження прийому при вагітності та індивідуальній непереносимості.

Але особливе місце олія бергамоту займає в приготуванні з ним чаю. Найчастіше чорного. У магазинах і на полицях супермаркетів даний сорт представлений під назвою «Ерл Грей».

 

Як отримують чай з бергамотом

Як правило, чорний чай з бергамотом виготовляють з цейлонського чаю з додаванням ефірної олії. Листя чаю висушуються до повної ферментації, тобто, до вмісту в них вологи 3-5%, потім проводиться ароматизація за допомогою олії бергамоту в закритій ємності, після чого чай запаковують у герметичну тару.

 

Зелений чай з бергамотом

Даний сорт чаю зустрічається рідше, але останнім часом його популярність зростає. Поєднання досить вдале, бо включає в себе користь зеленого чаю і олії бергамоту. Настій і заварка ефективні при зовнішньому застосуванні. Такі маски покращують колір обличчя, знімають сліди втоми, розгладжують зморшки.

Але в першу чергу, зелений чай з бергамотом – це чудовий тонізуючий напій з насиченим смаком і освіжаючим ароматом, котрий зігріває в зимовий час і втамовує спрагу в спеку.

Насолодитися улюбленим сортом крупнолистового чаю «Ерл Грей», а також спробувати чорний чай «Бергамот з лимоном» та зелений «Імбир з бергамотом» пропонує наш інтернет-магазин «Мохан». Весь чай зібраний і упакований на Шрі-Ланці, острів Цейлон.