Зелений чай з жасмином - напій богів фото

Зелений чай з жасмином - напій богів

Саме божественним напоєм вважали в Китаї чай з жасмином, де, власне, і придумали змішувати чайне листя із запашними білими квітками вічнозеленого чагарнику із сімейства маслинових. Жасминовий чай прирівнювався до коштовностей, його підносили в дар імператорам, а готувати могли лише обрані.

Трохи пізніше китайськими цілителями було виявлено, що даний напій чудодійно впливає на чоловіче і жіноче здоров'я, сильній статі додаючи витривалості, а слабкій – чуттєвості. Жасминовий чай і сьогодні входить в число ефективно діючих природних афродизіаків, прихованих у чаруючому ароматі ефірних олій квіток.

 

Процес виробництва зеленого чаю з жасмином

За своєю природою жасмин – нічна рослина. Він повністю розпускається і починає виділяти найбільш сильний аромат після півночі і до світанку. Саме на ці години припадає період збору квіток. Суцвіття обривають, підсушують, потім додають до листя зеленого чаю. Після чого суміш висушується до вмісту не більше 3-5% вологи в чайних листах. Квітки відбирають, залишаючи невелику кількість пелюсток для прикраси. В результаті отримується ароматна суміш із солодкувато-фруктовими нотками. Такі сорти чаю відносяться до елітних, оскільки є трудомісткими.

Більш простий спосіб виготовлення чаю з жасмином – тривала (протягом дня) термічна обробка листя чаю разом з квітками. В такому випадку природний смак чайного листа дещо пригнічується, а запах жасмину виходить вираженішим.

 

Користь зеленого чаю з жасмином

З'єднуючись в м'який, освіжаючий настій, жасмин примножує численні корисні властивості зеленого чаю. Напій є хорошим антидепресантом, заспокоює і піднімає настрій, а також:

- стимулює роботу мозкових клітин;

- має протизапальну і відхаркувальну дію;

- сприятливо впливає на жіночу і чоловічу репродуктивну функцію;

- допомагає боротися з порушеннями сну;

- підвищує гостроту зору;

- сприяє природному схудненню.

 

Жасминовий чай в інтернет-магазині «Мохан»

Якщо ви шукаєте напій, який добре втамує спрагу і підбадьорить в літню спеку, а взимку зігріє і заспокоїть, то радимо вам купити зелений чай з жасмином. Інтернет-магазин «Мохан» пропонує вашій увазі крупнолистовий чай з натуральними пелюстками жасмину, який вирощений і упакований на самому острові Цейлон.