Виснажлива спека: рятуємося зеленим чаєм фото

Виснажлива спека: рятуємося зеленим чаєм

«Кому прийде в голову пити гарячий чай в літню спеку?» – подумає багато хто з нас. Адже в спекотливий день хочеться прохолоди. Але в цьому і весь секрет дивовижного напою. Виявляється, чай, особливо зелений, чудово і на тривалий час вгамовує спрагу, маючи позитивний вплив на весь організм.

Користь зеленого чаю

Зелений чай при обробці не піддається процесу ферментації, тому зберігає в собі всі корисні властивості, яким природа наділила листя чайного дерева:

- очищує від токсинів;

- зв'язує вільні радикали;

- запобігає окисленню клітин мозку;

- покращує роботу травної системи;

- зміцнює судини;

- збагачує організм вітамінами і мікроелементами;

- тонізує і надає відчуття бадьорості.

Регулярне вживання зеленого чаю зміцнює імунну систему, сприяє зниженню цукру в крові, розщепленню підшкірного жиру і схудненню. Свіжа заварка допомагає в боротьбі з тьмяною шкірою обличчя. Наносячи таку маску на 15-20 хвилин всього 2 рази в тиждень, ви матимете помолоділий вигляд вже через місяць. Але повернемося до боротьби зі спрагою влітку.

Як гарячий зелений чай допомагає в спеку

Найбільша небезпека спекотливого дня – тепловий удар, який може привести до серйозного розладу роботи всього організму. Людина починає відчувати слабкість, запаморочення, нудоту. Можливі навіть блювота і втрата свідомості. Уникнути перегріву допомагає вживання достатньої кількості рідини.

Зелений чай, на відміну від води, не вимиває солі з організму, тому втамовує спрагу на більш тривалий час. Крім цього, даний гарячий напій сприяє природній терморегуляції: підсилює потовиділення, чим прискорює охолодження зсередини. Але далеко не кожен готовий в спеку додатково потіти, особливо перебуваючи на роботі або в іншому громадському місці. В такому випадку хорошим засобом впоратися зі спрагою стане вживання холодного чаю – корисного і досить популярного напою останнім часом.

Холодний чай – альтернатива сокам, морсам, солодкій газованій воді

На полицях супермаркетів поряд із соками і газованою водою можна знайти кілька видів уже готового холодного чаю. Але користь такого напою, як і вищезгаданих, сумнівна, адже, щоб наситити організм вітамінами і мікроелементами, що містяться в чайному листі, настій потрібно пити обов'язково свіжим.

Приготуйте зелений крупнолистовий чай, додайте за смаком лимон, мед, листочки м'яти, корицю, шматочки льоду і насолоджуйтеся прохолодним напоєм, який не тільки освіжає, але й добре тонізує.

Чайним гурманам ТМ «Мохан» пропонує спробувати вже готові варіанти для приготування смачного і ароматного холодного чаю, у складі яких - тільки зелений крупнолистовий чай зі шматочками фруктів.