Чай з молоком: новий смак або новий напій фото

Чай з молоком: новий смак або новий напій

Чи замислювався хто над тим, що, додаючи в чай ​​молоко, ми міняємо не тільки його смак, а й властивості? Змішуючись, обидві рідини абсолютно по-новому діють на організм - вдвічі сприятливіше і корисніше! В чому ж полягає секрет?

Властивості чаю і молока
Обидва компоненти даного коктейлю багаті на корисні для організму людини речовини. Як чай, так і молоко, мають у своєму складі велику кількість вітамінів і мікроелементів. Чорний чай - джерело амінокислот, вітаміну С, каротину, дубильної кислоти, заліза. Очищає організм, насичує його антиоксидантами, виводить токсини, зміцнює імунітет. Такий компонент, як танін, що входить до складу чаю, омолоджує клітини, дає заспокійливий ефект, а з'єднуючись з кофеїном, позитивно впливає на серцево-судинну систему.
Молоко багате кальцієм, фосфором, вітамінами А і D, необхідними для нормальної роботи організму білками, амінокислотами. Його вживання допомагає нейтралізувати шкідливу дію алкоголю і продуктів його розпаду, усунути печію, позбутися безсоння.
Але організм дорослої людини не завжди здатний добре засвоювати даний продукт через недостатність ферменту лактази, здатного розщеплювати лактозу або «молочний цукор». Такий стан називається «непереносимість» молока. У тонкому кишечнику лактоза не розщеплюється на необхідні для засвоєння глюкозу і галактозу, через що починається розлад травлення: здуття, діарея. Звести до мінімуму подібні наслідки допомагає вживання молока не в чистому вигляді, а, наприклад, з чаєм.

Користь чаю з молоком
Поєднуючись з чаєм, молоко легше і швидше засвоюється організмом, не втрачаючи своїх основних властивостей. Такий напій дозволено вживати хворим на гастрит та виразку шлунка. Лікарі його радять пити після оперативного втручання в шлунково-кишковому тракті, коли не можна приймати тверду їжу, а організму для якнайшвидшого відновлення необхідні поживні речовини.
Чай з молоком - ефективний заспокійливий засіб, оскільки молоко зменшує збудливу дію кофеїну. Напій добре підходить для профілактики простудних захворювань, ниркової недостатності, неврозів, депресивних станів. Його корисно приймати годуючим груддю мамам для підвищення лактації.

Як пити чай з молоком
Щоб повною мірою насолодитися приємним терпким настоєм з м'якими вершковими нотками, недостатньо просто влити кілька ложок молока в чашку з чаєм. Є певний рецепт приготування напою, який дозволяє отримати чудовий результат.
На 2 порції необхідно заварити 400 мл чорного чаю від ТМ "Mohan" за такою схемою:
    1. Всипати в заварник 3 чайні ложки листя чаю.
    2. Залити окропом до рівня, щоб покрив заварку.
    3. Через 5 хвилин влити 200 мл окропу, залишити на 2-3 хвилини.
    4. Влити решту води.
Окремо закип'ятити 300 мл молока. Розділити його на 2 чашки і додати туди заварений чай. Напій готовий!
Примітка: щоб отримати справжню насолоду від чаю з молоком, доливати чистий окріп в нього не рекомендується.