Осінь – пора підвищеної вологості, дощів, опалого листя та промоклих ніг ... Не занудьгувати в такі дні допоможе затишний плед та хороший смачний чай. Який сорт найкраще підійде для особливої розслаблюючої атмосфери, розповідаємо в цій статті.
Чорний чай
Настій з листя чорного чаю має коричнево-янтарний колір, який вже сам по собі виглядає зігріваючим. А його насичений терпкий смак з медовими нотками також ідеально підходить для холодів, даючи прекрасне поєднання з шоколадом та сухофруктами. Не варто також забувати і про багатий склад напою:
- антиоксиданти зміцнюють імунітет та допомагають боротися з простудними захворюваннями;
- флавоноїди позитивно впливають на роботу серцево-судинної системи.
Чай з молоком
У Монголії й Тибеті з настанням холодів найпопулярнішим напоєм стає теплий чай, заварений на молоці. Але корисним також буде просте додавання молока в настій з листя чорного чаю або пуеру. Особливо смачним виходить капучино з пуеру, коли в збите в густу пінку тепле молоко влити в рівних пропорціях міцно заварений пуер. Подавайте напій у високому бокалі з трубочкою – насолода та гарний настрій гарантовані.
Чай зі спеціями
Додавання прянощів в чай – давня індійська традиція. Там же для напою придумали назву – масала. Основні його інгредієнти: листя чорного чаю, спеції (гвоздика, кориця, кардамон) і молоко. Але прянощі можна вибирати на свій смак – такі експерименти цікаві й не дають сумувати.
Трав'яний чай
Яскравий бордово-червоний колір чаю каркаде прикрасить сірі будні, а його слідкувати-кислий смак нагадає про сонячні літні дні. Приготуйте напій з додаванням лимона, яблука, паличок кориці, гвоздики й меду – підбадьорливий вітамінний концентрат від нудьги вже у вас в чашці.
Чай з «осінніми» ягодами
Обліпиховий, журавлинний, брусничний чаї – справжні подарунки осені для вашого прекрасного самопочуття. Є джерелами вітамінів А, С, Е, мінералів, органічних кислот, фруктових цукрів, пектину, завдяки чому мають цілющі та зміцнюючі властивості:
- підвищують захисні сили організму;
- тонізують;
- позитивно впливають на роботу серцево-судинної та травної систем;
- прискорюють виведення токсинів.
Насичений, яскравий смак ягідних чаїв подобається дорослим і дітям, дарує заряд бадьорості та енергії.