Навіть не віриться, що ці смачні і розсипчасті рулетики з хрусткою горіховою начинкою всередині повністю пісні. Але це факт! Готуйте в піст до чаю для всієї родини.
Інгредієнти на 12-15 штук
Для тіста:
• борошно - 330 гр;
• картопля крохмалистих сортів - 170 гр;
• рослинна олія - 5 стіл. лож;
• швидкодіючі дріжджі в гранулах - 6 гр;
• цукор-пісок - 2 стол. лож;
• сіль - 0,5 чайн. лож.
Для начинки:
• грецьки горіхи без шкаралупи - 0,5 скл;
• цукор коричневий або білий - 2,5 стіл. лож.
Готуємо
1. Щоб рулетики тримали форму, необхідно домогтися потрібної консистенції тіста. Оскільки воно пісне, використовуємо крохмалисту картоплю, щоб отримати правильне тісто.
2. Картоплю очищаємо і на середньому вогні відварюємо до готовності. Відвар зливаємо, додаємо соняшникову олію, насипаємо цукор і сіль - пюріруем блендером.
3. Просіваємо борошно і поєднуємо з дріжджами. Додаємо поступово в картопляне пюре, після кожної порції розмішуючи склад.
4. Вимішуємо пісне дріжджове тісто, яке в підсумку повинно бути гладким, м'якеньким і злегка липким. Прикриваємо його чистої х / б серветкою і не чіпаємо 1 годину. Потім трохи обминали і расстаіваться тісто ще годину.
5. Для начинки рубаємо ядра горіхів ножем. У крихту додаємо коричневий або звичайний цукор і трішки (буквально кілька крапель) водички - і відразу перемішуємо.
6. Тісто з миски перекладаємо на стіл, присипаний жменькою борошна. Ділимо на 12-15 порцій. Кожен шматочок розгортаємо до прямокутника, розподіляємо на них горіхову начинку, звертаємо рулетики, переносимо на деко, на який перед тим кладемо лист пекарського паперу.
7. Ставимо пісні рулетики з горіхами запікатися - духовка вже нагріта до 180 С. Як тільки випічка стане рум'яною, виймаємо і пропонуємо частування до чаю.