Деякі види напоїв не тільки здатні вгамувати спрагу. Вони відрізняються величезною користю для організму. До числа таких належить журавлинний чай з додаванням апельсина. У нього відмінний смак з приємною кисленькою ноткою. При цьому він здатний ефективно боротися з вірусами.
Інгредієнти
• 1 ст. л. зеленого чаю;
• 100 г свіжої або замороженої журавлини;
• 3 ст. л. меду;
• половинка апельсина;
• 1 л води;
• чверть ч. л. кориці.
Прянощі можна взяти трохи більше. Тут варто орієнтуватися на свій смак.
Приготування
Зазвичай складнощів з заварюванням журавлинно-цитрусового чаю не виникає. Але на виході виходить напій з чудовим смаком і неповторним ароматом.
Половинку апельсина нарізати довільними шматочками.
Надіслати в каструлю ягоди. Трохи розім'яти журавлину і відправити до неї апельсинові скибочки.
Додати зелений чай. Всипати корицю.
Отриману суміш залити крутим окропом. Гарненько перемішати всі складові напою.
Поставити ємність з компонентами чаю на вогонь. Дати суміші закипіти. Витримати інтенсивне кипіння протягом 1 хвилини. Прикрити кришкою і залишити на 15 хвилин, щоб суміш настоялась.
Залишається тільки розбавити напій медом і процідити. Тепер можна перелити його в чайник.
Домашній журавлинний чай з апельсином виявиться відмінним доповненням до млинців або пирога. Але він дуже смачний і сам по собі!