Аромат Різдва: загадка ідеальної індички у класичному виконанні фото

Аромат Різдва: загадка ідеальної індички у класичному виконанні

Коли настає святковий сезон, наші кулінарні фантазії прокидаються, прагнучи створити щось особливе та вражаюче для святкового столу. Цього разу вирішите порадувати своїх близьких чудово приготовленою індичкою – стравою, яка зігріє серця та наповнить будинок ароматами свята.

Цей класичний рецепт запеченої індички надає унікальне поєднання ніжності м'яса з ароматами трав та прянощів. Підготуйтеся до того, щоб створити справжній кулінарний шедевр, який стане яскравою окрасою вашого Різдвяного столу.

 

Інгредієнти:

1 індичка (близько 5-7 кг)

1/2 чашки вершкового масла|мастила|, розтопленого

Сіль та перець за смаком

1 чайна ложка меленого часнику

1 чайна ложка меленого чебрецю

1 чайна ложка меленого розмарину

1 чайна ложка меленої шавлії

2 лимони, порізаних на часточки

1 велика цибулина, порізана на четвертинки

1 велика морква, порізана на шматочки

2 стебла селери, порізані на шматочки

2 чашки курячого бульйону

 

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.

Ретельно промийте індичку та обсушіть паперовим рушником.

У мисці змішайте розтоплене вершкове масло, сіль, перець, часник, чебрець, розмарин та шавлія.

Намазуйте індичку приготовленою сумішшю з усіх боків.

Всередину індички помістіть шматки лимона, цибулю, моркву та селеру.

Поставте індичку на решітку в глибокій деко. Залийте дно дека курячим бульйоном.

Запікайте індичку в розігрітій духовці, періодично поливаючи її власним соком. Час приготування залежить від ваги індички. Зазвичай для 5-7 кг індички потрібно близько 3-4 годин.

Якщо щасливий володар кухонного термометра, то індичка готова, коли внутрішня температура в стегні досягне приблизно 75 градусів Цельсія.

Перед подачею дайте індичці відпочити 15-20 хвилин, потім наріжте її на порції і подавайте з соусом або гарніром на вибір.