Коли настає святковий сезон, наші кулінарні фантазії прокидаються, прагнучи створити щось особливе та вражаюче для святкового столу. Цього разу вирішите порадувати своїх близьких чудово приготовленою індичкою – стравою, яка зігріє серця та наповнить будинок ароматами свята.
Цей класичний рецепт запеченої індички надає унікальне поєднання ніжності м'яса з ароматами трав та прянощів. Підготуйтеся до того, щоб створити справжній кулінарний шедевр, який стане яскравою окрасою вашого Різдвяного столу.
Інгредієнти:
1 індичка (близько 5-7 кг)
1/2 чашки вершкового масла|мастила|, розтопленого
Сіль та перець за смаком
1 чайна ложка меленого часнику
1 чайна ложка меленого чебрецю
1 чайна ложка меленого розмарину
1 чайна ложка меленої шавлії
2 лимони, порізаних на часточки
1 велика цибулина, порізана на четвертинки
1 велика морква, порізана на шматочки
2 стебла селери, порізані на шматочки
2 чашки курячого бульйону
Приготування:
Розігрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм.
Ретельно промийте індичку та обсушіть паперовим рушником.
У мисці змішайте розтоплене вершкове масло, сіль, перець, часник, чебрець, розмарин та шавлія.
Намазуйте індичку приготовленою сумішшю з усіх боків.
Всередину індички помістіть шматки лимона, цибулю, моркву та селеру.
Поставте індичку на решітку в глибокій деко. Залийте дно дека курячим бульйоном.
Запікайте індичку в розігрітій духовці, періодично поливаючи її власним соком. Час приготування залежить від ваги індички. Зазвичай для 5-7 кг індички потрібно близько 3-4 годин.
Якщо щасливий володар кухонного термометра, то індичка готова, коли внутрішня температура в стегні досягне приблизно 75 градусів Цельсія.
Перед подачею дайте індичці відпочити 15-20 хвилин, потім наріжте її на порції і подавайте з соусом або гарніром на вибір.