Як заварювати імбирний чай смачно та з максимальною користю фото

Як заварювати імбирний чай смачно та з максимальною користю

Імбир, відомий своїми цілющими властивостями, є універсальним продуктом, який можна включати у різноманітні страви та напої. Він чудово поєднується з більшістю інших продуктів, включаючи чай. У цій статті ми розглянемо, як правильно підготувати та заварити імбир, щоб зберегти його смак та максимальну користь для здоров'я.

Перед тим, як заварювати імбир, важливо правильно підготувати його. Ось кілька кроків.

Вибирайте міцний імбир із чистою світлою шкіркою. Він не повинен мати слідів цвілі чи в'янення.

Ретельно промийте його під холодною водою і за потреби акуратно почистіть шкірку за допомогою ножа або ложки. Однак не варто видаляти всю шкірку, тому що в ній містяться корисні речовини.

Наріжте імбир тонкими пластиками чи тертці. Різати краще вздовж, у напрямку волокон, щоб покращити текстуру та зберегти аромат.

 

Імбирний чай із лимоном

Покладіть одну чайну ложку свіжого або меленого імбиру на кожну чашку (200 мл) у чайник для заварювання. Якщо використовуєте свіжий імбир, наріжте тонкими пластиками або натріть на тертці.

 

Залийте імбир окропом.

Дайте напою настоятися не менше 10-15 хвилин, після чого додайте мед і вичавлений сік зі свіжого лимона до смаку.

Не обов'язково очищати імбир від шкірки, оскільки містить цінні речовини. Різати його краще вздовж, у напрямку волокон, щоб спростити процес нарізки.

 

Чорний чай з імбиром

Покладіть у заварник три чайні ложки чорного чаю та одну чайну ложку імбиру.

Залийте окропом (400-500 мл) і дайте настоятися п'ять хвилин.

Розлийте настій по чашках, додайте мед на смак і, за необхідності, розведіть гарячою водою.

 

Імбирний відвар

Щоб отримати максимальну користь від імбиру, можна приготувати відвар. Ось як це зробити:

Наріжте свіжий імбир тонкими пластиками (п'ять-шість штук) і помістіть в каструлю. Залийте двома склянками води.

Доведіть воду з імбиром до кипіння та залиште на повільному вогні на 15–20 хвилин.

Дайте готовому відвару трохи охолонути і додайте мед. За бажанням, ви також можете додати інші прянощі, такі як корицю, кардамон, мускатний горіх, куркуму, зірчастий аніс і гвоздику. Імбирний відвар також добре поєднується з молоком.

 

Популярні питання про імбир

Чи можна пити імбирний чай щодня?

Так, імбир безпечний для здорових людей, і його можна вживати до чотирьох грамів на день, що еквівалентно приблизно чотирьом чашкам імбирного напою.

 

Коли краще пити імбирний чай?

Імбирний чай без кофеїну і може бути вжитий у будь-який час.

 

Коли не варто пити заварений імбир?

Імбир, що зігріває, тому не рекомендується пити його перед виходом на холод. Людям із захворюваннями ШКТ та гіпотонікам слід вживати його з обережністю.

 

Чи можна дітям пити імбирний чай?

Так, але в невеликих дозах після трьох років.

 

Чи можна вагітним і жінкам, що годують, пити імбирний чай?

Так, імбир можна вживати під час вагітності та лактації, але рекомендується помірність.

 

Як вибрати та зберігати імбир?

Вибирайте міцний імбир із чистою шкіркою. Зберігайте свіжий імбир у холодильнику не більше двох тижнів, а мелений - у сухому та темному місці, дотримуючись вказівок на упаковці.

 

Чим корисний імбир?

Імбир має протизапальні, антибактеріальні та імуномодулюючі властивості, сприяє зміцненню імунітету, покращує кровообіг і прискорює обмін речовин.