Як відрізнити смачне помело від поганого: на що звернути увагу перед покупкою фото

Як відрізнити смачне помело від поганого: на що звернути увагу перед покупкою

Вітаміни А, В, С, кальцій, натрій, залізо та фосфор у складі роблять помело не лише смачним, а й корисним фруктом. Ще більше привабливості додає плоду низька калорійність: 25–40 ккал у 100 р. Справа за малим — вибрати смачну та стиглу помело. Ми з'ясували, як це зробити! А заразом розповімо, де ставити наголос у назві екзотичного фрукта.

 

Як виглядає і пахне правильне помело

Оптимальний сезон для помело – лютий. Саме цього місяця воно зазвичай дозріває у більшості країн. Однак завдяки старанням селекціонерів та відмінності сортів смачні соковиті цитруси з'являються на прилавках вже до Нового року.

При покупці варто орієнтуватися на вагу та розмір: стиглий плід повинен важити від одного до півтора кілограма і бути 25-30 см у діаметрі. Звичайно, залежно від сорту, зовнішні параметри можуть відрізнятися. Уважно огляньте фрукт, не соромтеся його понюхати і трохи натиснути на шкірку. Якщо щось здасться підозрілим, відмовтеся від покупки.

 

Ознаки гарного помело

1. Пружна гладка шкірка без вм'ятин та пошкоджень.

2.  Приємний цитрусовий аромат, що відчувається навіть через шкірку.

3. Рівномірне фарбування натурального відтінку без яскраво виражених плям.

4. Відсутність наростів, слідів життєдіяльності комах, механічних ушкоджень.

5. Тонка тверда цедра, стійка до натискання.

6. Хороша вага. З двох фруктів однакового розміру віддавайте перевагу тому, що важче (у ньому більше м'якоті).

 

поганый помело

Ознаки поганого помело:

1. Шкірка має нерівномірне забарвлення. Це означає, що, швидше за все, фрукт дозрівав уже на складі.

2. Вм'ятини та м'які місця на шкірці помело. Це говорить про те, що фрукт уже почав псуватися.

3. На шкірці є дрібні червоні цятки. Це може бути ознакою використання хімікатів.

4. Шкірка надто яскрава або надто блискуча. Це може говорити про хімічну обробку плода.

5. Фрукт не пахне або має неприємний запах (гіркий, трав'янистий, пліснявий).

6. Якщо при натисканні відчуваються м'які місця (особливо в області плодоніжки), то з великою ймовірністю помело зіпсувалося.

Також, якщо ви вже розрізали помело і відчуваєте запах кислого, а на смак помело має вогкий запах, то теж не варто вживати в їжу такий фрукт, це також є ознакою того, що фрукт вже зіпсувався.

 

Ще один корисний лайфхак – сфотографуйте етикетку. Якщо вам сподобався смак помело, намагайтеся купувати той самий сорт, щоб не розчаровуватися.