У наш час чаєм називають безліч напоїв. Але цінителі настою вважають, що справжні по праву тільки чорний, зелений, білий, улун і пуер (останні три види виготовляються тільки в Китаї). У цій статті зупинимося на цейлонських чаях, які представлені в нашому...
Статті
Вершковий чай - поживний, зігріваючий напій. Його п'ють чабани на пасовищах, мисливці і мандрівники в холодну пору року. Існує безліч варіантів приготування такого чаю. Класичний Закип'ятити воду і заварити одну столову ложку чорного крупнолистового чаю у...
Зелений чай вважається напоєм, що надає позитивний вплив на організм людини. Але не варто розглядати настій як панацею від безлічі хвороб. Якщо напій неправильно приготувати, то він може стати навіть токсичним. І тут виникає питання: на сильну половину суспільства...
Ні для кого не секрет, що чайне листя містять безліч активних речовин. Тому цей напій і знайшов велику кількість своїх шанувальників. Настій підбадьорить, допоможе розслабитися, поліпшити настрій та навіть, при правильному вживанні, схуднути. Зараз чай представлений...
Не дарма куркуму ще називають «пряність життя». Золотий корінь володіє неймовірною кількістю позитивних властивостей. Пам'ятайте про це, коли будете заварювати чай з куркумою. Чай з куркумою Ви п'єте чай з куркумою так само, як і імбирний чай? Просто...
Все більше і більше досліджень показують, що не можна нехтувати особливостями чаю, і нам потрібно пити його регулярно, щоб залишатися здоровими. Цей напій може захистити нас від раку, підвищити імунітет, а також зберегти наші кістки, серце і мозок. Чорний чай...
За правилами, в Україні прийнято наливати повну кружку чаю. Цим ви показуєте, що шалено раді гостеві. Особливістю чайної церемонії в Україні є те, що чай обов'язково повинен бути високої концентрації, тому що його потім будуть розбавляти окропом. До столу повинні...
Те, що люди називають чайної трояндою, не має ніякого відношення до напою, на жаль. Зате є троянда суданська, що не одержала назву «чайна», але підходить під нього більше, ніж будь-яка інша рослина. Саме так охрестили гібіскус або розеллу, і саме ця рослина служить...
Ароматизовані чаї стають все більш популярними. В якості смакових наповнювачів в чай додають фрукти, трави і різні спеції. Зазвичай чай п'ють з лимоном - це найпоширеніша комбінація. Однак є й інші добавки, що поліпшують смак і аромат чаю. М'ята М'ята...
Чай, мабуть, найстаріший напій в історії, і люди вживали цей зігріваючий ароматний напій останні 5000 років. Він виник в Китаї і спочатку використовувався як лікарський напій. Трав'яний чай набагато краща заміна кави, так як він не містить в собі кофеїн. Переваги...